Lees gerust onze FAQ voordat u een bericht stuurt.

VEELGESTELDE VRAGEN

De snelste reactie heb je op een bericht op onze facebookpagina/messenger of anders via ons email-adres: info@simpelbrouwen.nl.

Nee dit maakt niet uit, maar helaas wordt er wel eens wild omgegaan met onze pakketjes bij PostNL. Geen probleem, aan hop en granen kan niks kapot gaan. Test wel altijd eerst even je plastic emmer met kraanwater op lekkages voordat je hier het bier in gaat doen.

Wij streven er naar jouw bestelling binnen 3 tot 5 dagen te versturen zodat je het binnen een week in huis hebt.  

Let op: Door drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren.

Wegens enorme drukte bij de bezorgdiensten kan het zijn dat de levering van je pakket langer duurt dan normaal. Momenteel moet je rekening houden met een levertijd van enkele werkdagen. Ook niet alle pakketten worden dagelijks opgehaald door DPD. Je pakje staat wel klaar, maar verlaat pas ons magazijn als de capaciteit van DPD toereikend is.

Wij hebben een veiligheidscertificaat.

We krijgen deze vraag verreweg het meest van allemaal. We hebben nog nooit meegemaakt dat het wort niet is gaan gisten. We begrijpen het maar al te goed: je hebt 4 uur lang je best gedaan en opeens moet je het werk uit handen geven en weet je niet precies wat er gebeurt in de emmer. Hier heb je wat handvatten:

  • Als het deksel wat bol staat betekent het dat er druk in emmer wordt opgebouwd door de vergisting. Dit is in principe een goed teken. Wel zou de druk eigenlijk moeten ontsnappen door het waterslot. In dat geval kan het dus zo zijn dat de onderkant van je waterslot de vloeistof raakt. Trek het waterslot een beetje naar boven, je zult zien dat het deksel dan minder bol gaat staan en dat er na een tijdje lucht via het waterslot ontsnapt.
  • Soms gaat het in het begin heel hard, misschien zelfs zonder dat je het door hebt omdat je even aan het bier drinken bent met je vrienden (ofzo). Dus ook al zie of hoor je geen activiteit het kan maar zo dat alle vergistbare suikers al zijn omgezet en je de actie dus hebt gemist.
  • Wat je een week na het brouwen altijd kan proberen is het deksel open maken en een klein glaasje eruit halen om te kijken hoe het proeft. Als het nog zoet is moet het nog verder gisten. Als het een wat droge smaak heeft, maar niet zoet, zit het meeste werk erop voor de gistcellen.
  • Je kan ook het kraantje openzetten om te proeven maar dan kan er eerst troebele vloeistof uit komen. Dat zijn de dode gistcellen.(Wat eigenlijk ook al betekent dat het gegist heeft)
  • Heel af en toe kan het voorkomen dat je een klein luchtlekje hebt langs je waterslot. Het is dan vaak zo dat er een klein braampje aan het waterslot zit waardoor er lucht tussen het braampje en het waterslot kan ontsnappen. Een tapeje drie keer om het waterslot draaien is dan de beste truc.

 

Belangrijk:
Hoe dan ook: laat voor de zekerheid het brouwsel 1 tot 1,5 week te laten staan na het brouwen voordat je gaat bottelen. Dit zodat je zeker bent dat alle gistcellen klaar zijn met het omzetten van suiker in ‘smaak’. Daar komt bij dat de gistcellen dan naar beneden zijn gezakt. Hierdoor kan je een zo helder mogelijk bier bottelen

Eruit halen, schoonmaken en opnieuw erin zetten. Het gisten is zo hard gegaan dat er een schuimlaag is ontstaan. Deze is door de druk in de emmer je waterslot in gedrukt. Het wordt na een paar dagen wel wat rustiger in de emmer en dan heb je er geen last meer van.

Ja! Deze ontvang je altijd per mail.

Op het moment dat je een bierbrouw pakket hebt besteld gaan we direct aan de slag. Bestellingen voor 18:00 uur (op werkdagen) worden binnen 2 dagen nog verzonden. Bestellingen boven de €20 in NL – BE & DE worden gratis verzonden. Mocht je specifieke wensen hebben voor jouw brouwpakket, neem dan gerust contact met ons op!